Δίαιτα Macrobiotic

Macrobiotic δίαιτα είναι χαμηλή σε λιπαρά και υψηλή διατροφή ινών, η οποία αναπτύχθηκε από τον Γιώργο Ohsawa, μια ιαπωνική παιδαγωγός. Από την έναρξή του, η διατροφή έχει υποστεί ορισμένες τροποποιήσεις. Πάντως, στην ουσία, Macrobiotic δίαιτα περιλαμβάνει λιγότερο λίπος και μεγάλες ποσότητες ινών. Τα τρόφιμα που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της δίαιτας είναι χορτοφάγος και κυρίως βασικά περιλαμβάνει πλήρεις σπόρους και λαχανικά. Προϊόντων σόγιας, πλούσια σε φυτοοιστρογόνα, επίσης ένα σημαντικό τμήμα του διαιτολογίου. Αν και η βάση της macrobiotic διατροφή παραμένει ο ίδιος, έχει τροποποιηθεί με βάση παράγοντες όπως το κλίμα, την εποχή, ηλικία, φύλο, τα επίπεδα δραστηριότητας & ανάγκες υγείας.

Επωφελής για Καρκινοπαθών;
Macrobiotic περιλαμβάνει δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και υψηλή ίνα, τα ίδια συστατικά διατροφή που συνιστάται σε εκείνους τους ανθρώπους που υποφέρουν από καρκίνο και άλλες χρόνιες νόσους. Η δίαιτα περιλαμβάνει επίσης φυτοοιστρογόνα περιεχομένου του, η οποία έχει βρεθεί για τη μείωση του κινδύνου των οιστρογόνων που συνδέονται με καρκίνους όπως ο καρκίνος του μαστού. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι καρκινοπαθείς έχουν αρχίσει να στρέφονται προς macrobiotic δίαιτα. Ωστόσο, μέχρι σήμερα ιατρικά στοιχεία δεν έχουν παράσχει αποδεικτικά στοιχεία ότι macrobiotic διατροφή βοηθά στην πρόληψη και στη θεραπεία του καρκίνου.

Η Διατροφή
Κάθε γεύμα του macrobiotic δίαιτα περιλαμβάνει atleast 50-60 τοις εκατό από πλήρεις σπόρους (συμπεριλαμβανομένου του καφέ ρύζι, μούρα ολόκληρο το σίτο, κριθή, κεχρί, σίκαλης, καλαμποκιού, κτλ).
25 έως 30 τοις εκατό της δίαιτας περιλαμβάνει λαχανικών. Από το συνολικό λαχανικά, μέχρι 1/3rd μπορούν να ληφθούν κατά της ακατέργαστης μορφής. Η 2/3rd υπόλοιπος είναι που πρέπει να ληφθούν ατμό όπως, βραστή, ψητά ή sautéed.
Πρέπει να τρώνε φασόλια, σε ημερήσια βάση, με τη μορφή κόκκων ή βρασμένα φασόλια προϊόντα όπως tofu. Infact, φασόλια αποτελούν 10 τοις εκατό της ημερήσιας πρόσληψης τροφής.
Soup επίσης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τμήμα του διαιτολογίου macrobiotic. Εσείς πρέπει να λαμβάνουν 1-2 φλιτζάνια σούπα σε καθημερινή βάση. Η πιο κοινή σούπες είναι εκείνα που έχουν υποστεί ζύμωση από σόγια, ιδίως miso και shoyu.
Άλευρα προϊόντων, όπως η βρώμη πλατυσμένα, ζυμαρικά, δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί, αρτοσκευασμάτων, κτλ, τρώγονται μόνο μια φορά σε λίγο.
Macrobiotic διατροφή δεν αποκλείει ζωικών προϊόντων. Infact, που είχε πολλές φορές την εβδομάδα, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες. Ωστόσο, η κύρια έμφαση δίδεται στις θαλάσσιες τρόφιμα, ενώ κρέατος πουλερικών, αυγών και γαλακτοκομικών προϊόντων έχει αποφευχθεί.
Μπορείτε ακόμα να σπόροι και καρποί, ενώ μετά macrobiotic η δίαιτα, αλλά θα πρέπει να ληφθούν με μέτρο.
Macrobiotic δίαιτα επιτρέπει την ακολουθούσε σε τοπικό φρούτα έχουν πολλές φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, φρούτα όπως μάγκο, παπάγια και ανανά πρέπει να αποφεύγονται.
Εκείνοι με ένα γλυκό δόντι δεν ανησυχείτε. Μπορείτε να επιδόρπια, ενώ μετά την εν λόγω δίαιτα, αλλά δεν υπερβαίνει το 2-3 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, έμφαση θα πρέπει να είναι σχετικά με τη χρήση φυσικών γλυκαντικών υλών, ενώ άλλα γλυκαντικά όπως η ζάχαρη, το μέλι, μελάσα, σοκολάτα και χαρουπιές πρέπει να αποφευχθεί.
Καθ ‘όλη τη δίαιτα, τα τρόφιμα θα πρέπει να μαγειρεύονται σε ακατέργαστο φυτικό έλαιο. Light σησαμέλαιο, αραβοσιτέλαιο και σπόρους μουστάρδας πετρέλαιο είναι οι καλύτερες.
Αρτύματα και καρυκεύματα πρέπει να περιορίζονται στο φυσικό θαλασσινό αλάτι, shoyu, καφέ ξίδι ρυζιού, umeboshi ξίδι, umeboshi τα δαμάσκηνα, τριμμένο τζίντζερ ρίζα, ζυμωθέντων τουρσιά, gomashio (φρυγμένου σουσάμι), καβουρντισμένος φυκιών, και scallions σε φέτες.
Προσοχή
Macrobiotic δίαιτα λείπει στις παρακάτω θρεπτικά συστατικά:
Πρωτεΐνη
Βιταμίνη Β12
Σίδηρος
Μαγνήσιο

Τι Are Fibroids
Φυσικοί τρόποι για να Βουλκανισμός Α Κεφαλαλγία
Βιταμίνη K Ανεπάρκεια Συμπτώματα
Πώς για τη θεραπεία ενός Μύες Τραβήξτε
Ασκήσεις Για Build Calf μυς
Πώς να Kill Στόμαχος Worms
Inner μηρό προπόνηση
Πώς να χάνει Μηροί βάρος σε
Αμαμήλις
Πώς να απαλλαγείτε από αποπληκτικός μύτη
Οφέλη από γκουάβα